söndag 8 februari 2015

Bobotie

Receptet på bobotie hittade vi i Pirkka-kokboken som jag bloggade om i ett tidigare inlägg. Bobotie är en sydafrikans rätt med köttfärs enligt boken. :)


3 msk olja
2 msk curry
1 stor gul lök
1 stort äpple
400 g nöt maletkött
1/2 dl skorpmjöl
1 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
2 tsk timjan
1 1/2 tsk dragon
2 msk citronsaft
1/2 dl mandelspån

På ytan:
2 ägg
3 dl mjölk
4 lagerblad

Finhacka löken och tärna äpplet. Blanda skorpmjöl med mjölk i en stor skål och låt svälla en stund. Ta fram en ugnsform och smörj den lite. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tag pannan på sidan och blanda curryn i olja. Tillsätt löken och lägg pannan tillbaka på plattan. Bryn löken och tillsätt det tärnade äpplet. Häll blandningen i skålen med skorpmjölet.


Bryn maletköttet lätt. Smaksätt med salt, timjan, dragon, citronsaft och mandelspån. Blanda även detta i skålen med skorpmjölet. Häll sedan alltsammans i ugnsformen.

Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandningen i ugnsformen. Placera ut lagerbladen som dekoration. Grädda i 175 grader 40 - 50 minuter. Känn efter att äggstanningen har stelnat. Servera med potatis och en grön sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar