lördag 14 februari 2015

Champinjonsoppa

En krämig och god champinjonsoppa som vi åt som förrätt. Kul att göra soppa på champinjoner emellan och inte trattkantareller som vi vanligtvis gör vår svampsoppa på. Dottern i huset stod vid spisen igen en gång. :)

400 g champinjoner
1 gul lök
smör
5 dl vatten
1 tärning svampbuljong
4 dl vispgrädde
salt och peppar
ev olivolja med rosmarinsmak att garnera med

Tag fram en stor kastrull. Lägg undan ca 5 champinjoner till senare. Hacka de övriga champinjonerna och löken fint och fräs några minuter i smör. Tillsätt vattnet, buljongtärningen och grädde.

Låt koka i 10-15 minuter. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare och smaka av med salt och peppar.

Skiva upp de resterande champinjonerna och stek dem hastigt i smör. Garnera med olivoljan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar