söndag 8 februari 2015

Choklad-cupcakes

Dottern i huset kände en eftermiddag för att baka choklad-cupcakes och visst smakade det gott till kaffet efter maten.


4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
200 g mörk choklad

Frosting:
100 g mjukt smör
250 g florsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe

Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst.
Låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen,
ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med
kakaon.
Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.


Frosting:
Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget
medan du vispar på låg fart.
Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet
i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara
riktigt fast i konsistensen.
Klart att spritsa på dina cupcakes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar