måndag 9 februari 2015

Opera-smörgås

Det här är någonting som följt mig sedan unga år. Har egentligen inget exakt recept på hur jag brukar göra, varierar lite från gång till gång.


4 skivor formbröd

400 g malet kött
1 ägg
ev. skorpmjöl + vatten (brukar ibland lämna bort det)
salt, peppar

senap
4 ägg, stekta

persilja, att garnera med

Gör en smet av malet kött, ägg och eventuellt skorpmjöl + vatten. Skall ha konsistens som en köttbullssmet. Täck skivorna med formbröd med smeten. Det viktiga är att man även har lite smet som "hänger" utanför brödskivan eftersom köttet "drar ihop sig" vid stekningen.


Lägg bröden i stekpannan med köttsidan neråt och låt steka på svag värme tills biffen är genomstekt. Vänd på smörgåsen och stek även brödsidan en stund.


När smörgåsen är genomstekt så lägger du upp den på en tallrik och breder lite senap över biffen.

På senapen lägger du ett nystekt ägg och så garnerar du med persilja. Här har vi serverat med Åländsk ättiksgurka. Mumsfilibabba!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar