lördag 14 februari 2015

Marinerad lök

Gott - mycket gott - även för mor i huset som inte är stormförtjust i lök. Det här äter jag mer än gärna. Att det dessutom är mycket enkelt att göra är ju inte heller helt fel. Testa gärna ni alla där ute i cybervärlden, ni kommer inte att bli besvikna!


Börja med att skala och skiva två stora rödlökar. Lägg skivorna i en sil och spola över kallt vatten.

Till marinaden behöver du:
3 msk balsamvinäger
1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar efter egen smak
(1 msk vätska från en burk oliver, kan uteslutas men ger en pikant smak)
1 tsk torkad oregano

Blanda alla ingredienser. Lägg löken i en glasburk och häll marinaden över. Låt stå svalt till följande dag. Klart att avnjutas som sådan eller i sallad eller på en smörgås... passar liksom in överallt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar