lördag 14 februari 2015

Choklad- och kokosrutor

Ett recept av Leila Lindholm. Det här var riktigt läckra små kakor. Bottnet är härligt kladdigt och så den goda kokos-toscasmeten utanpå.

175 g mjukt smör
3 dl socker
1 1/2 dl kakao
1/2 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl

Toscasmet:
75 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
3/4 dl grädde
3 dl socker
200 g kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna


Toscasmet:
Smält smör, sirap, grädde och socker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.

Häll toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar