onsdag 11 februari 2015

Öl-kyckling-gryta

Ett mycket intressant recept som vi snubblade över ett slag när vi bläddrade bland våra urklipp. Med väldigt lite besvär får man en riktigt god gryta. :)

4 st naturella kycklinglår (ca 1 kg)
140 g bacon
200 g schalottenlök
2 stora morötter
2-3 stjälkar bladselleri
33 cl öl
6 st krossade enbär
1 tsk salt
1 tsk rosmarin

Dela varje kycklinglår i två delar. Skala lök och morötterna och skiva morot och selleri i ett par cm:s bitar, finhacka löken. Dela baconskivorna i 2-3 delar.

Stek baconet i stekpanna. När baconet är klart lägger du skivorna på ett hushållspapper så överflödigt fett drar in i pappret. Stek broilerbitarna i samma panna som du stekte baconet.

 Stek också morötter och selleri och lök snabbt i pannan.

Lägg alltsammans i en gryta som tål ugn. Häll ölet i grytan, tillsätt kryddorna.

Täck med lock eller folie. Ställ in grytan i 200C varm ugn och låt puttra på ca 45 minuter eller tills kycklingen känns färdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar