onsdag 11 februari 2015

Marinerad mozzarella

Mozzarella, basilika och tomat är en oslagbar kombination - och en kombination vi gillar.


250 g mini-mozzarella-ost
250 g körsbärstomater

Marinad:
1/2 dl olivolja
1 msk citronsaft
1 msk vit balsamvinäger
1/4 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1 klyfta vitlök
1 tsk rinnande honung
1/2 dl finhackad färsk basilika
1/2 dl finhackad persilja

Skölj tomaterna och dela dem. Finhacka basilikablad och persilja. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Vänd i mozzarella-bollarna och tomathalvorna. Låt stå kallt ett par timmar. Klart att servera.

Om man så önskar kan man även lägga i kalamataoliver eller som vi gjorde gröna anjovisfyllda oliver.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar