lördag 14 februari 2015

Rosmarin-lax

Lax med smak av rosmarin. Mumsfilibabba. Och passade perfekt ihop med rödbetspurén vi delade med oss i förra inlägget.

Du behöver:
ca 1 kg laxfilé
salt och peppar efter behag
1 1/2 tsk torkad rosmarin
1 citron

Plocka bort eventuella ben från filén och lägg den i en ugnsform med skinnsidan neråt. Salta och peppra och strö över torkad rosmarin. Tvätta citronen väl och skiva den. Lägg skivorna över laxen.


Grädda i 175C ca 20-30 minuter, beroende på hur välstekt du vill ha fisken. Vi föredrar en kortare gräddningstid så att fisken just och just är genomstekt. Eller som Mannerström sa en gång i Sveriges Mästerkock "förr i världen skulle man ha skickat tillbaka till köket en lax som är så här perfekt stekt".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar