söndag 8 februari 2015

Lunch-omelett

Så var det dags att sätta sig ner och uppdatera bloggen liten. I kylen ligger en deg till en paj och vilar och hela köket doftar av fiskbuljong som dottern i huset kokat ihop. Mera om dessa senare. Nu skall vi dela med oss av en del recept som vi gjort de senaste veckorna. Undrar när vi lär oss att uppdatera bloggen genast... känns lite som att stryka tvätt - "jag gör det senare" och på ett litet ögonblick har man en jättehög att stryka.


Här är i alla fall receptet på omeletten. :)

Fyllning:
ca 400 g kokt, tärnad potatis
3 msk olja från burken med fetaost
1 rödlök
1 klyfta vitlök
150 g tunna gröna bönor

Omelett:
6 ägg
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar

Att steka i:
Olja från burken med fetaost

Utanpå:
Fetaost-tärningar
Soltorkade tomater
Persilja

Skala och finhacka lök och vitlök. Sila fetaost-kuberna från oljan.

Värm upp en stekpanna och lägg i lite av oljan från burken med fetaost och stek den kokta, tärnade potatisen. Tillsätt löken.

Koka bönorna i vatten smaksatt med salt ett par tre minuter. Häll bort vattnet och lägg bönorna i pannan tillsammans med lök och potatis.


Mät upp ingredienserna till omeletten och vispa till en jämn smet. Häll smeten över potatis-blandningen i stekpannan. Låt steka på svag värme tills omeletten har stelnat. Bred fetaost-kuberna över omeletten och täck en stund med ett lock. Tillsätt soltorkade tomater och strö över persilja.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar