måndag 24 mars 2014

Äppelkaka

Äppelkakan bakade vi också igår. Den var inte heller så tokig - den vita chokladen gav en pikant smak. Använde mig av Fazers vita bakningschoklad med smak av citron.


5 äpplen
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
75 gram vit choklad
100 gram smör
2 dl råsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ägg


Pajen på väg in i ugnen...
... och när den kom ut från ugnen.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Lägg äppeltärningarna i en smord pajform. Pudra över kanel och kardemumma. Hacka chokladen och strö över. Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och råsocker i en egen bunke. Rör ner matfettet och ett uppvispat ägg i smeten. Bred smeten över äpplena och ställ formen i den nedre delen av ugnen. Grädda på 200 grader i 30-35 minuter.
Servera kakan med glass eller vaniljsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar