lördag 8 mars 2014

Chili-baconpasta

Satt och funderade vad vi skulle äta en dag och de omarinerade kycklingstrimlorna som låg i kylen var inte så där jätteinspirerande eftersom mannen i huset inte gillar kyckling så där jättemycket.... Chili däremot hör till favoriterna. Sökte efter inspiration och hittade den i Safkaa-kokboken naturligtvis! Pastan har dottern i huset fixat.


ca 150 g bacon
3 msk olivolja
1 chili (ta bort kärnorna!)
2 klyftor vitlök
1/2 gul lök
1 dl vitt vin
kvistar av timjan och rosmarin
lagerblad
1 dl sockerärter (färska eller frysta)
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
400-500 g tagliatelle
100 g parmesan

Tärna bacon och stek i panna tills det är riktigt krispigt Låt de ligga på ett hushållspapper så försvinner överloppsfettet.

Häll 3 msk olivolja i pannan och fräs upp finhackad chili, lök och vitlök i ca tre minuter. Häll över vitt vin och tillsätt örter och ärter. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter, eller tills vätskan har minskat till ca hälften. Ta bort örterna. Tillsätt grädde och koka upp. Lägg i de krispiga baconet och smaka av med salt och svartpeppar.

Koka pastan i rikligt saltat vatten. Låt rinna av och tillsätt i såsen. Blanda i den rivna parmesanen. Låt stå en stund innan servering.

Eftersom vi ju då hade strimlad kyckling som också borde användas så stekte vi upp det, kryddade med salt och peppar och blandade även det med i pastan. Var helt okej det också men vi var nog alla övertygade om att pastan med bara bacon och utan kyckling skulle ha varit bättre... Man lär så länge man lever ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar