fredag 14 mars 2014

Lasagne

Lasagne är ju egentligen inte så svårt att göra och i synnerhet om man skippar att göra bechamel-såsen och använder sig av Knorr's ostsoppa i stället... Den bränner i alla fall inte i bottnet på kastrullen... ;)


Köttfärssåsen brukar jag göra ungefär så här:
400 g köttfärs
1 gul lök
salt
peppar
1 burk krossade tomater
1 köttbuljongtärning
örtkryddor färska eller torkade

Börja med att steka köttfärsen och den finhackade löken. Salta och peppra. När köttet är brynt brukar jag hälla över burken med krossade tomater, köttbuljongtärningen och örtkryddorna. Medan det puttrar förbereder jag ostsoppan.

2 påsar Knorr ostsoppa vispas ut i mängden vatten som står på påsen.
När den kokar upp brukar jag sätta i krossade grönpeppar och ett par tre deciliter riven ost. När osten smält är soppan vanligtvis klar. :)

Så är det bara att varva köttfärssås, lasagneplattor, köttfärssås, ostsoppa, lasagneplattor etc.

Grädda i 200C ca 40 minuter. Låt stå en stund innan servering. Mums!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar