lördag 8 mars 2014

Gurksallad

Om ni såg programmet Safkaa på tv för en tid sedan så kunde ni se när de gjorde den här gurksalladen. Krispig, god och enkel att göra.... Safkaa är mitt favoritprogram på tv och kokböckerna är inte sämre de heller...


Vi halverade receptet så återger här de mått som vi använde oss av.

1 gurka
1/4 msk socker
1/4 tsk salt
dill
persilja
svartpeppar
1/2 dl risvinäger

Skala och dela gurkan på längden. Med hjälp av en tesked tar du bort fröna. Skiva gurkan i fingertjocka bitar. Strö socker och salt över gurkskivorna och låt de stå och svettas i ca 20 minuter.

Torka av gurkorna på hushållspapper. Lägg dem därefter i en skål och tillsätt de finhackade örterna lite salt och svartpeppar samt risvinäger. Rör om och klart för servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar