söndag 2 mars 2014

Tomatpasta

Känner ni till Alexander och Hanna Gullichsen och deras kokböcker Safkaa?? Vi gillar dom till max här - båda två! Det här receptet kommer från kokboken "Safkaa maanantaista sunnuntaihin". Lätt att göra och mycket gott. Här en fri översättning av receptet som är beräknat för fyra personer.


1-2 klyftor vitlök
4 mogna tomater (vi använde oss av körsbärstomater här, fungerade riktigt bra det med!)
en näve färska örter, t.ex. basilika, persilja, gräslök, oregano
ca 1/2 dl olivolja av bra kvalitet
salt
svartpeppar
ca 400 g pasta
150 g fetaost

Finhacka vitlöken, dela tomaterna och hacka örterna.

Lägg vitlök, tomat och örter direkt i serveringsskålen och tillsätt olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå en stund i rumstemperatur.

Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Ta tillvara en del av kokvattnet innan du låter pastan rinna av.

Blanda den avrunna pastan med tomat-ört-lök-blandningen, tillsätt en skvätt av pastans kokvatten och låt stå och dra några minuter.

Avsluta med att smula fetaosten över pastan samt lite olivolja. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar