lördag 22 mars 2014

Tosca-bullar

Gammal mjölk hade vi i kylen så dags att baka bullar. Hittade dessutom två påsar med mandelspån i skåpet så då blev det perfekt att baka tosca-bullar, någonting jag länge har tänkt göra...

Älskar burken där jag förvarar mitt socker. Visst är den fin?? 

50 g jäst
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
15-16 dl vetemjöl


Redo att skjutsas in i ugnen.

Fyllning:

150 g mandelmassa
100 g smör

Tosca:

75 g smör
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
150 g mandelspån

Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

Tillsätt smörklickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.

Riv mandelmassan till fyllningen och rör ihop med smör.

Varmluftsugn perfekt när man bakar bullar eller småbröd!
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta och bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ i formar med snittytan upp. Låt jäsa i cirka en timme.

Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och smält ihop under omrörning. Rör i mandelspån och låt svalna.

Lägg på en klick toscasmet på varje bulle och grädda i 225 grader i 10 minuter.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar