tisdag 25 mars 2014

The bread of today

Har idag igen bakat bröd... Den här gången använde jag mig av pumpafrön i degen och även lite speltmjöl. Goda semlor blev det av den här degen.


6 dl vatten eller mjölk
25 g färsk jäst
1-2 tsk salt
2 dl pumpafrön
4 dl speltmjöl
ca 8 dl vetemjöl
50 g mjukt smör

Att pensla med: Äggvita
Att garnera med: Pumpafrön

Värm vätskan till 37C. Lös upp jästen, tillsätt salt, pumpafrön och speltmjöl. Blanda väl. Knåda in vetemjölet och till sist det mjuka smöret. Låt jäsa på varm plats 45 minuter.


Baka ut semlor. Pensla med äggvita, strö över pumpafrön. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Grädda i 200C ca 20 min eller tills bröden har fått fin färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar