söndag 2 mars 2014

Lax med citron och rosmarin

Igen ett recept från boken Safkaa maanantaista perjantaihin. Jag sa ju att vi är helfrälsta här på dessa böcker... Fisk tycker vi om att äta och att göra lax på det här viset var mycket lyckat. Igen ett recept som inte kräver så mycket men som är såååå gott.


Du behöver:
Olivolja
600-800 g laxfilé
salt
svartpeppar
1 citron
ett par kvistar färsk rosmarin
ca 50 g smör

Värm upp ugnen till max, använd över värme eller helst grillmotstånd. Bekläd en ugnsform med aluminiumfolie och pensla folien med olivolja.

Lägg laxfilén med skinnsidan neråt i formen. Salta och peppra.

Skär citronen i tunna skivor. Lägg citronskivorna på laxen och kläm in några kvistar rosmarin mellan citronskivorna. Täck laxfilén med smörklickar. Vi hade kylskåpskallt smör och använde osthyveln så fick vi tunna fina skivor med smör att täcka filén med. :)


Grädda laxen i ugnens övre del ca 6 minuter eller tills den fått en fin färg. Stäng av ugnen, flytta formen till bottnet av ugnen, lämna ugnsluckan på glänt och låt fisken vila i ca 10 minuter före servering.

Vi serverade detta med potatismos och en grön sallad. Mumsfilibabba säger jag bara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar