tisdag 25 mars 2014

Jordgubbskvarg

Det här måste vara världens enklaste efterrätt att vispa ihop. Mina systerdöttrar älskade det här när dom var små - ja, ännu också men nu ser man dom mera sällan hos oss. Man kan använda färska jordgubbar om det är säsong men djupfrysta fungerar precis lika bra. Och vill man använda andra bär så är det ju också möjligt, själv tycker jag det blir godast med jordgubbar.

Klart på ca 5 minuter och då ser det ut så här!

1 brk (200 g) naturell kvarg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
strösocker efter smak

Vispa grädden. När grädden är nästan klart lägger man i kvargen och vaniljsocker och strösocker och fortsätter vispa en riktigt liten stund. Rör ner de djupfrysta jordgubbarna.

Titta vad jag hittade i affären. Älskar "plåtburkar" i alla färger och former.
Den här är då bara för söt - och vaniljsockret av bra kvalitet!

Har man jordgubbarna hela i frysen och har tinat upp dem så behöver man inte dela de i mindre bitar, de går liksom sönder av sig själv när du rör runt lite i kvargen. Färska bär brukar jag dela i skivor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar