lördag 22 mars 2014

Tonfiskpaj

Det här är en mycket "matig" paj. Vi åt den tillsammans med en enkel sallad.


Botten:
1 brk (200 g) gräddfil
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
1 brk (200 g) gräddfil
2 ägg
2 brk tonfisk
vitlök + kryddor
riven ost

Eventuellt fetaost och soltorkade tomater om så önskas

Häll bort vattnet från tonfisken. Blanda alla ingredienser till bottnet. Häll smeten i en smord pajform.

Blanda all ingredienser till fyllningen och häll den på det ogräddade pajbottnet.

Så här såg vår paj ut när vi skjutsade den in i ugnen
Grädda i 200 grader tills pajen fått vacker färg.

Vi hade lite fetaost i våran paj och också soltorkade tomater som vi gillar till max. När pajen varit i ugnen ett par tre minuter kom vi ihåg osten - det skulle ju vara riven ost i pajen också så upp med ugnsluckan och på med riven ost. Blev riktigt bra på det viset också. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar