lördag 15 mars 2014

Fästmanstårta

Här skall jag dela med mig ett recept som jag har växt upp med. Ett recept från min mammas svarta häfte...


Tårtan blir inte speciellt hög - beror förstås på hurdan form man använder men jag är van att den skall göras i en form med löstagbar kant och den skall vara låg. Det är bara så den känns "rätt". :)


Du behöver:

150 g socker
150 g margarin
1 ägg
200 gvetemjöl
1 tsk bakpulver

Äppelsylt

Vispa socker och margarin vitt och pösigt. Tillsätt ägget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i socker-margarin-ägg-blandningen.

Lägg hälften av degen i en välsmord form med löstagbar kant. Bred på äppelsylt och så andra hälften av degen. Grädda i 200 grader tills tårtan har vacker färg.

Så enkel - så god!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar