måndag 24 mars 2014

Salta tomater

Det här receptet kommer igen en gång från en av Safkaa-böckerna. Jag har ju sagt det förut och säger det igen: Dom är värda sin vikt i guld dom böckerna - har såååå många fina recept!

3 mogna tomater
1/2 msk havssalt
färsk basilika
2 msk olivolja

Dela tomaterna i stora bitar. Själv hade jag lite mindre tomater, fem stycken dessutom, som jag delade i fjärdedelar. Lägg tomaterna i en sil och strö över havssalt. Låt stå och dra i ca en halv timme. Finhacka färsk basilika i önskad mängd och blanda med tomaterna. Ringla över en god olivolja. Mmmmmm - me like!!!

Allt på ett fat - dillstuvade potatisar, smörstekta morötter, salta tomater, rökt fisk sallad och pestolax.
 Inte illa, så här på en måndag!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar