söndag 23 mars 2014

Toast med bacon och musslor

Mumsfilibabba säger jag bara om denna varma smörgås som lämpar sig ypperligt som en liten förrätt till exempel, eller varför inte som en enkel och snabb kvällsbit. Gott är det i vilket fall som helst och snabbt att göra. Vill man, kan man göra sitt eget vitlökssmör eller köpa det färdiga vitlökssmöret från affären. Personligen så tycker jag att eget vitlökssmör ger mera smak av vitlök och gör rätten ännu godare... Denna gång var det mannen i huset som stod för utförandet. :) :) :)


Du behöver:
1 pkt bacon i skivor
1 liten burk musslor
Vetebrödsskivor
Vitlökssmör

Börja med att steka baconet i en stekpanna. och i en annan stekpanna steker du brödskivorna i rikligt med vitlökssmör. När baconet är klart låter du det rinna av på ett papper, låt fettet ligga kvar i pannan och värm upp musslorna i baconfettet. Glöm inte att svänga på brödskivorna i den andra stekpannan också! ;)

När brödet är klart är det dags för uppläggning. Brödet läggs på en tallrik och på brödet lägger du ett par tre baconskivor och så musslor i önskad mängd. Garnera med färska kryddörter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar