torsdag 10 oktober 2013

Vaniljrutor med turkisk peppar

Dottern i huset bakade på beställning vaniljrutor som hon garnerade med krossad Turkisk peppar. Ser kanske inte så där vackert ut men kombinatinen Turkisk peppar och vanilj är oslagbar!!! Om man inte vill använda sig av Turkisk peppar kan man ju garnera med vanligt strössel också. Jag tycker nästan man kan säga att det här är en ljus version av mockarutor. Ett bra recept om man behöver baka till många eftersom det blir en helt plåt med härligt goda rutor. :)

200 g smält smör
4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
4 1/2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
drygt 1/2 dl mjölk

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör till sist in det smälta smöret. Grädda i långpanna på bakplåtspapper 200C ca 20 minuter. Låt kakan kallna.

Till glasyren blandas florsocker och vaniljsocker och tillsättes först smör och sedan mjölk så att det blir en smidig smet. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över strössel.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar