400 g pasta
300 g nötfärs
4 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor. finhackade
1 liten morot, finhackad
1 liten bit selleri, finhackad
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 krossade tomater
1 köttbuljongtärning
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
salt
peppar
1 dl riven parmesanost
Bryn färsen i olivolja i en gryta på hög värme.Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri och stek i ytterligare någon minut.
Rör i tomatpuré, vin och tomater. Koka upp, lägg i buljongtärningen och örter och låt sjuda under lock i ca 45-60 min. Rör om då och då och späd eventuellt med lite vatten. Smaksätt med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar