söndag 8 december 2013

Baconkex

I en annan favorittidning, Hembakat, hittade vi det här receptet. Lite kul med saltiga småbröd. Det här receptet ger 40-50 kex.


1 pkt bacon, ca 140 g
100 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
100 g riven parmesan-ost
1 äggula

Finhacka baconet och knaperstek det i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.

Blanda bacon, smör, mjöl, socker, parmesan i en matberedare (eller för hand som vi gjorde!). Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

Ta upp degen och forma den till en lång rulle, ca 3 cm i diameter. Plasta in rullen och lägg den kallt i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.

Skär degen i max 1 cm tjocka skivor Lägg dem på plåtarna och grädda kexen mitt i ugnen i 9-10 minuter. Låt dem kallna på galler.

De här kexen var mycket spröda men supergoda i smaken. Dessutom väldigt enkla att göra. Det enda som tog tid var att finhacka och steka upp baconet... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar