lördag 12 mars 2016

Omelettrulle med svampfyllning

 En omelettrulle är perfekt för t.ex. en picknick eller ett knytkalas. 



6 ägg
2 tsk vetemjöl
2 dl röd mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1½ msk smör eller margarin

Fyllning:
Ca 250 g champinjoner
eller annan svamp
2 schalottenlökar
2 msk smör eller margarin
3 msk hackad persilja
salt, vitpeppar
3 msk crème fraîche


Värm ugnen till 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna.

Vispa upp äggen och tillsätt mjöl, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten i långpannan och grädda omeletten ca 20 minuter eller tills den pöst upp, fått fin färg och är genomgräddad. 

Lycka! Att hitta mjölk från favorit-ön i vår supermarket! :)
Gör under tiden fyllningen. Skölj och skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs upp matfettet i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Lägg i svamp och lök och låt allt fräsa samman tills löken är mjuk. Strö i persiljan och smaksätt fyllningen med salt och peppar. Rör till sist i creme fraichen.

Stjälp upp omeletten på ett bakplåtspapper och bred över fyllningen. Rulla snabbt samman omeletten. Lägg upp rullen på fat, skär den i skivor och servera. Kan även avnjutas som kall till ett buffébord t.ex. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar