Ett recept från bloggen Mörk och mat. Enkel att göra och en rätt som alla i familjen gillade - lagom stark och med lite andra kryddor än vi vanligtvis använder när vi gör kyckling. En ny favorit!
olja
1 hackad gul lök
1 röd chili, finhackad eller strimlad
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk curry
knappt en halv tsk salt
1 tsk socker
4-5 kycklingfiléer
rivet skal av en halv citron
2 msk tomatpuré
1 kycklingbuljongtärning/1 1/2 msk fond
1 burk kokosmjölk
kokosflingor
Stek lök, chili, vitlök och kryddor i olja en liten stund.
Dela kycklingfiléerna i två avlånga delar och bryn dem tillsamman med det andra ett par minuter på varje sida.
Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljong/fond och kokosmjölk.
Sänk värmen och låt puttra (gärna under lock) i ca 25-30 minuter.
Strö på kokosflingor och servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar