söndag 17 januari 2016

Kokoskyckling från Kenya

Ett recept från bloggen Mörk och mat. Enkel att göra och en rätt som alla i familjen gillade - lagom stark och med lite andra kryddor än vi vanligtvis använder när vi gör kyckling. En ny favorit!


olja
1 hackad gul lök
1 röd chili, finhackad eller strimlad
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk curry
knappt en halv tsk salt
1 tsk socker
4-5 kycklingfiléer
rivet skal av en halv citron
2 msk tomatpuré
1 kycklingbuljongtärning/1 1/2 msk fond
1 burk kokosmjölk
kokosflingor

Stek lök, chili, vitlök och kryddor i olja en liten stund.

Dela kycklingfiléerna i två avlånga delar och bryn dem tillsamman med det andra ett par minuter på varje sida.

Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljong/fond och kokosmjölk.

Sänk värmen och låt puttra (gärna under lock) i ca 25-30 minuter.

Strö på kokosflingor och servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar