fredag 4 december 2020

Mango- och currykycklinggratäng

 


500 g kyckling (t.ex. lårbitar utan ben)
1 gul paprika
2 dl grädde
1 dl mango chutney
250 g djupfryst mango i tärningar
2 tsk curry
salt
peppar
Parmesanost att strö över
Smör att steka i

Skär kycklingen i mindre bitar. Tärna paprikan. Blanda grädde med mango chutney och curry.

Stek kycklingen så att den får lite färg i en stekpanna. Den tärnade paprikan läggs i en ugnsform tillsammans med den djupfrysta mangon. Mangon behöver inte vara upptinad. När kycklingen fått fin färg häll över den i ugnsformen och blanda runt lite. Häll över grädde-chutney-blandningen och strö över parmesanost. 

Grädda i 200C ugn ca 20 min eller tills osten fått lite färg och kycklingen är genomgräddad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar