onsdag 9 december 2020

Trattkantarellsoppa

 


3 dl frysta upptinade trattkantareller
1 gul lök
ca 20 g smör
4 msk vetemjöl
1 l hönsbuljong
knappt 2 msk tomatpuré
svartpeppar
4 msk blåmögelost
en skvätt soja
en nypa socker
2 tsk citronsaft
1.5 dl vispgrädde
En skvätt konjak

Grovhacka svampen och löken. Hetta upp smöret i en kastrull och vänd ner svamp och lök. Tillsätt vetemjölet. Blanda runt. Tillsätt kycklingbuljongen och låt småkoka ca 15-20 minuter.

Smaksätt soppan med tomatpuré, svartpeppar och konjak. Smula ner blåmögelosten och smaksätt med soja och socker. Fortsätt småkoka i ca 10 minuter. Tillsätt vispgrädde och citronsaft. Värm upp till kokpunkten. Smaka av och tillsätt vid behov mera salt och peppar. 

Servera soppan varm med en klick grynost. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar