tisdag 24 januari 2012

Crème Kantarell

Ett recept från Allt Om Mat. 



















2 liter färska kantareller
2 msk smör
2 krm + 1/2 tsk salt
1 krm + 1 krm nymald svartpeppar
3 dl mjölk
4 dl vispgrädde
3 ägg
3 äggulor
1 msk smör till formarna
8 portionsformar à 1,5 dl
1 schalottenlök
1 msk smör
2 msk hackad persilja

1. Sätt ugnen på 150 grader. Rensa svampen. Fräs den i smöret tills all vätska kokat in. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

2. Mixa hälften av svampen i matberedare. Blanda ner mjölk, grädde, ägg och äggulor och mixa till en jämn smet. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

3. Smörj och fördela smeten i åtta ugnssäkra formar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, tills de har stannat. Kolla med sticka eller genom att skaka lite lätt på plåten.

4. Skala och finhacka löken. Fräs den ca 2 minuter i smör. Blanda ner resten av de stekta kantarellerna och persiljan. Fördela svampblandningen på formarna och servera dem ljumma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar