tisdag 21 maj 2013

Köttpirog på plåt

Detta recept har min kollega delat med sig. Tusen tack Päivi! :)
Receptet ger en hel plåt med härligt god köttpirog.

Vi hade våran pirog med på pick-nick i det gröna! :)

 2 paket Myllyn Paras Lehtitaikina iso levy
400 g köttfärs
3 dl kokt ris
3 kokta ägg
1 tärning köttbuljong
1 okokt ägg
salt och peppar

Tina bladdegen.

Stek köttfärs och krydda med köttbuljongen och andra kryddor efter smak. Koka riset och äggen.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda köttfärs, ris och kokta ägg (som du mosat med gaffel). Rör därefter i ett okokt ägg som binder samman fyllningen lite.

Lägg en plattan med bladdeg på plåten - kavla den lite om så önskas. Bred över fyllningen. Kavla den andra degplattan så att den blir lite större än den undre plattan. Lägg den ovanpå fyllningen och vik in kanterna ordentligt.

Nagga med gaffel ordentligt och pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader tills pirogen fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar