En höjdare skulle jag vilja säga - i alla fall om man tycker om sill! Först tänkte jag att man inte behöver använda sig av gelatinbladen men utan dem skulle nog blandningen ha varit onödigt lös. Vi gjorde fyllningen ena dagen och lät stå i kylskåpet över natten.
Du behöver:
Malaxlimpa
2 st matjess-sillfiléer
3 blad gelatin
1 rödlök
1/2 dl äppeljuice
2 dl gräddfil
2 dl cremé fraiché
3 msk finklippt dill
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Finhacka sillen och rödlöken. Blanda sill, lök, dill med gräddfil och cremé fraiche. Koka upp äppeljuicen, vrid vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i äppeljuicen. Rör ner i en stråle i sillblandningen. Låt stå i kylen över natten.
Följande dag skär du brödet i trianglar (dvs. halverar brödskivorna...), sätter en dryg matsked fyllning på brödbiten och garnerar med en dillvippa. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar