torsdag 9 juli 2015

Rabarberpaj

Undrar om någon där ute i cybervärlden kommer ihåg när Hufvudstadsbladet gav ut denna bok med läsarnas bästa recept på efterrätter och bakverk???


Hur som helst så i den boken hittade jag det här receptet på rabarberpaj. Tyckte det lät lite spännande med kokosflingor i degen...


Du behöver:
750 g rabarber
ca 200 g socker
2 dl vatten
2 tsk vaniljsocker

Deg:
125 g smör
125 g socker
1 ägg
125 g kokosflingor
50 g vetemjöl

Koka upp en lag av vatten och socker. Ansa rabarbern och skär den i bitar. Lägg ner dem i sockerlagen och låt dem koka i fyra minuter. Tag upp rabarbern och lägg den i en eldfast form. Koka lagen tills den blir som sirap. Rör ner vaniljsockret.

Häll lagen över rabarbern. Rör ihop ägg, socker och smör. Blanda ner kokosflingorna och mjölet. Fördela degen över rabarbern med en sked eller gaffel.

På väg in i ugnen...
Grädda i 200C ugn i cirka 25 minuter eller tills ytan är gyllengul. Servera med vispgrädde eller vaniljsås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar