torsdag 9 juli 2015

Revbensspjäll


Tidigare i somras fick mannen i huset för sig att vi (= han) skulle grilla revbensspjäll. Lämplig köttbit inhandlades och mannen i huset huserade i köket med att koka upp bitarna i vatten kryddat med salt, kryddpeppar, lök, lagerblad. Hos oss kokade bitarna ca 1 1/2 timme dvs när dom var riktigt möra togs de av spisen. Då såg de ut så här:


Där fick dom sedan ligga några timmar tills det var dags att grilla. Då penslade mannen med huset dessa med en BBQ-sås köpt från Lidl:


Köttbitarna var ju genomkokta så det var "bara" att grilla en vacker yta på dom. Ja, å så skulle dom ju vara genomvarma igen. Hur som helst, efter grillningen såg de så här smarriga ut:


Och smarrigt var just var det var! Riktigt gott och sist och slutligen med mycket lite besvär. Me like!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar