söndag 24 juni 2018

Tjeckisk gulash


Det här receptet har väntat länge på att bli publicerat. När vi var i Prag så köpte jag hem en kryddpåse att använda för att göra tjeckisk gulash. Den tjeckiska gulashen skiljer sig ju totalt från den ungerska. Riktigt gott var det här - inte lika god som den vi åt i Prag men helt ok. :)


Receptet jag följde fanns på kryddpåsen. :) 

500 g nötkött skuret i tärningar
3 msk olja
4 lökar grovt hackade
3 rågade msk gulash-krydda
2 msk vetemjöl
salt
vatten

Bryn löken gyllene i oljan. Tillsätt nötköttet och bryn så att köttet får lite färg. Tillsätt gulash-kryddan och salt samt vetemjölet. Rör om och bryn en stund till. Häll på vatten. Låt småkoka tills köttet är mört. Om grytan blir för tjock - tillsätt mera vatten och om grytan känns "vattnig" så blanda i lite mera mjöl. Grytan skall vara så där lagom tjock i konsistensen.

Garnera eventuellt med persilja. 

I Prag serverades detta i typ ett lantbröd som var urgröpt. Superdupergott. Här hemma serverade jag det med ris - riktigt gott det med. :) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar