1 vitlök
8 oliver med anjovisfyllning
1/2 - 1 dl olivolja
1 1/2 tsk gurkmeja
2 tsk mald koriander
2 tsk spiskummin
1 tsk timjan
2 kvistar färsk rosmarin
1-2 citroner i saltlag
1 citron
6-8 potatisar
salt
peppar
Dela vitlöken och lägg den på i en ugnsform med den skurna ytan neråt. Blanda oliver, olivolja och de torra kryddorna. Skala de salta citronerna, skär skalet i mindre bitar. Skiva saltcitronerna och skär fruktköttet i mindre bitar. Lägg detta till kryddblandningen. Riv skalet från den färska citronen och lägg i kryddblandningen. Skär bort det vita från citronen och skiva fruktköttet med i kryddblandningen. Tillsätt olivolja så att du får en lös blandning samt även rosmarin.
Massera in kryddblandningen i kycklingbitarna och lägg bitarna i ugnsformen.
Tvätta och skala potatisarna i stora munsbitar. Man kan även rulla potatisbitarna i marinaden (om det blivit sådan kvar i skålen). Tillsätt lite salt på potatisbitarna och eventuellt lite olja, om man inte haft tillräckligt med marinad.
Bred därefter ut potatisen mellan kycklingbitarna. Strö lite salt och peppar på kycklingsbitarna. Grädda i 200C ca 40 min eller tills kycklingen är genomgräddad och potatisen mjuk.
Pressa vitlöken och blanda med potatisen och kycklingen.
Detta recept har jag hittat på internet någon gång i världen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar