måndag 14 september 2020

Lax med smak från mellanöstern


En bit lax
Garam masala kryddblanding
Saften från lime eller citron
En skvätt sojasås
250 g kokosmjölk
Lite olja att steka i
Rosepeppar

Torka av fisken. Skär upp i portionsbitar om så önskas. I en rätt så het stekpanna lägger man fisken med skinnsidan neråt. Strö över Garam masala -kryddblanding jämnt fördelat över hela fisken. Stek ca 5 minuter. Sväng på biten, ta bort skinnet och skvätt över sojasås och limesaft. Häll kokosmjölken i pannan (helst inte över fisken utan mera på sidan). Strö över rosépeppar. Låt småputtra under locka ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mera kryddor. Servera med ris och nanbröd.

Ett recept från kotikokki.net

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar