söndag 14 november 2021

Zucchiniomelett

Det var egentligen meningen att jag skulle steka libanesiska zucchiniomeletter, s.k. Ejjeh... men gjorde i stället en stor omelett. Följde receptet för Ejjeh på bloggen zeinas kitchen.

6 st ägg
2 st gröna zucchini
1 liten bunt persilja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad mynta
1 tsk sjukryddor
2 tsk bakpulver
Salt och peppar
Ca 1,5 dl mjöl (mjölet kan uteslutas)

Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet, låt rinna av i en sil en stund. Lägg sedan zucchinistrimlorna i en ren handduk och krama ur så mycket vätska du kan. Ju mer vätska du får bort desto bättre konsistens på omeletten, särskilt om du valt att utesluta mjöl. Finhacka löken till tunna och små tärningar. Finhacka persiljan. Vispa äggen och blanda sedan ihop med alla övriga ingredienser. Smeten är ganska lös, känns den allt för vattnig kan du tillsätta lite mer mjöl.

Jag hällde som sagt smeten i en stekpanna och när den lite satt sig så vände jag på den. Gick alldeles utmärkt att göra en sådan här version av det här receptet också.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar