3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
120 g smör
2 dl socker
2 stora ägg
150 g creme fraiche
2 1/2 dl rabarber i små bitar.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. I en annan skål vispar du smör och socker vitt och pösigt, tillsätt äggen ett i sänder under kraftig vispning. Fortsätt vispa på ettans hastighet och lägg i mjölblandningen och creme fraichen. Till sist rör du ner rabarbern.
Häll upp i muffinsformar och grädda i 175C.
Medan du gräddar muffinsarna kokar du en vaniljsirap av:
1 vaniljstång
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vatten
2 dl rabarber i bitar
Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Lägg det i en kastrull tillsammans med socker, vatten och rabarber. Koka på svag värme tills rabarbern är mjuk. Då "fiskar" du upp rabarbern med en hålslev och låter sirapen ännu koka ihop med hälften. Spara rabarberbitarna till garneringen!
När muffinsarna har kallnat vispar du 2 dl vispgrädde som du sen fördelar på muffinsarna och på vispgrädden lägger du rabarber (den du kokade i vaniljsirapen) och så med en sked öser du försiktigt över vaniljsirapen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar