4 st Earl grey tepåsar
1 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
2.25 dl socker
2 st stora ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Skal från 1 citron
Saft från 0.5 citron
Citron-cream cheesefrosting:
250 g cream cheese, rumsvarm
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 st citron, skalet
Värm ugnen till 175 grader. Sätt 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.
Mortla téet från tepåsarna till ett fint pulver.
Häll mjölken i en kastrull, tillsätt tepulvret och värm tills mjölken når kokpunkten. Låt svalna.
Vispa smör och socker ljust och fluffigt.
Tillsätt äggen och vispa tills smeten ljus och fluffig.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och vispa sedan ned det i smeten.
Tillsätt skal och saft från citronen och vispa ytterligare till en slät smet. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än 2/3 fulla.
Grädda ca 15-20 minuter eller så länge att muffinsen känns klara. Låt svalna på galler.
Frosting
Vispa cream cheese och smör krämigt.
Vispa cream cheese och smör krämigt.
Vispa sedan i florsockret, det finrivna citronskalet.
Om du tycker att frostingen känns lös, ställ in skålen en stund i kylen!
Fyll en spritspåse med en stor rund tyll med frosting. Spritsa ut klickar ovanpå varje cupcake.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar