lördag 8 november 2014

Nougatrutor

Väntade kaffegäster en kväll och då vill man ju bjuda på någonting gott. Sött och gott var dessa nougatrutor. Supersnabba att göra, bara att smälta smöret och blanda i övriga ingredienser.


100 g smör
4½ dl havergryn
1 msk vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
Garnering:
100-250 g mjuk nougat 


Smält matfettet. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt matfetter. Rör om. Bred ut smeten i en smord form (20x30 cm). Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen 200º, ca 10 min.


Skiva nougaten tunt. Lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter. Skär  kakan i rutor. Låt gärna kakan stå ca 20 min i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan serveras. Kakorna går bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar