100 g smör
4½ dl havergryn
1 msk vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
4½ dl havergryn
1 msk vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
Garnering:
100-250 g mjuk nougat
100-250 g mjuk nougat
Smält matfettet. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt matfetter. Rör om. Bred ut smeten i en smord form (20x30 cm). Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen 200º, ca 10 min.
Skiva nougaten tunt. Lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter. Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå ca 20 min i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan serveras. Kakorna går bra att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar