lördag 8 november 2014

Limerutor med maräng

 
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 st lime
2 st äggulor
2 st ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Maräng:
2 st äggvitor
1 dl strösocker
 
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst i en bunke. Skala limen tunt med en potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor med vass kniv. Dela och pressa ur saften. Rör i äggulor, ägg, limesaft, mjöl och bakpulver.

Bred ut smeten på ett smort och mjölat bakplåtspapper 20x30 cm. Lägg det i en långpanna.


Vispa äggvitorna till skum i en bunke. Vispa ner sockret och rör ner hälften av limeskalet. Bred ut marängen över smeten.


Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min. Strö över resten av limeskalet. Skär den i fyrkantiga bitar när den har kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar