Deg:
3 dl vetemjöl
150 g smör L
2 msk kallt vatten
Fyllning:
6 salladslökar
10 kalla kokta färskpotatisar
Anjovisfiléer efter eget behag
Äggstanning:
4 ägg
2 dl vispgrädde L
2 dl mjölk
2 dl riven ost
3 msk finhackad dill
1 knippe gräslök, finklippt
Garnering:
Ett par dillvippor
Ev. några anjovisfiléer
Gör så här:
Blanda vetemjöl och smör till en grynig massa i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i 20 minuter. Sätt ugnen på 225°
Tryck eller kavla ut degen i en ugnsform, cirka 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
Skiva salladslöken och potatisen.
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Lägg löken i pajskalet och häll på ¾ av stanningen. Lägg på potatisen och anjovisen och häll över resterande stanning.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35–40 minuter tills den har stannat och fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar