tisdag 23 juni 2015

Kanelbullekladdkaka

Det här receptet kommer från tidningen Hembakat. En favorittidning måste medges. :) Å när det dyker upp en kladdkaka med smak av kanelbulle så var det bara att börja baka. Hade den dock ett par minuter för länge i ugnen så det var inte "kladdigt kladdig" men nästa gång blir den det! Kommer definitivt att baka den här kakan flera gånger. Kopierar här in receptet så att alla ni där ute i cybervärlden också kan prova på att baka denna underbara kaka. 



150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ krm salt
2 ½ dl vetemjöl
2 ägg


Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar