måndag 10 augusti 2015

Frukostbröd med graham

Kummin i degen gav en fin smak åt dessa bröd.

25 g jäst
6 dl kallt vatten
1 1/2 tsk hel kummin
3 tsk salt
150 g grahamsmjöl
630 g vetemjöl special

Smula jästen i en degbunke och rör ut i det kalla vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn deg. Plasta in bunken och låt degen jäsa över natten i kylen. Degen kan stå upp till 24 timmar i kylen innan den bakas ut.


Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och forma till jämna, runda bullar. Fördela dem efter hand på bakpappersklädd plåt och låt vila i 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 250C.


Grädda bullarna i ugnen i 10 - 13 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk. Bullarna går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar