Tidigare i våras då nässlorna var som bäst så plockade vi en hel del
små spröda nässlor som vi förvällde och satte i frysen i väntan på
användning.
Å se - plötsligt bara händer det - hittade ett recept som
inspirerade till den här rätten.
200 g nässlor, förvällda
400 g nötmalet
1 ägg
1 lök
svartpeppar
salt
skorpmjöl (att rulla bullarna i)
Sås:
1 msk Dijon-senap
2 dl grädde
Att strö över:
Riven ost
Finhacka
de förvällda nässlorna. Skala och riv löken. Blanda de finhackade
nässlorna med ägg, riven lök och nötmalet. Smaka av med salt och
svartpeppar. Gör som runda köttbullar av smeten. Rulla bullarna i
skorpmjöl och stek dem därefter i stekpannan i en skvätt olja eller
smör.
När bullarna är gyllenbruna häller du grädden i stekpannan och
smaksätter med senapen. Låt såsen koka upp. Strö över riven ost och
servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar