måndag 10 augusti 2015

Smulpaj med rabarber och lime

Ett recept från tidningen Allers. Men nästa gång tror jag nog det räcker med saft av 3 eller 4 limefrukter. Blev lite onödigt sur i smaken nu, eller så var det för att de lime-frukter som jag använde gav ovanligt mycket saft. :)

 
Pajen på väg in i ugnen.



1 kg rabarber
2 dl strösocker
saft av 5 lime-frukter (riv skalet, för det behöver du i smuldegen!)
ev. majsstärkelse utrört i vatten
1/2 dl pärlsocker

Smuldeg:
150 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
finrivet skal av 5 lime-frukter

Sätt ugnen på 225C.

Smuldeg: Rör ihop smöret med socker, vetemjöl, havregryn och limeskal.

Ansa rabarbern och dela i mindre bitar. Koka ihop med socker och limesaft till en kompott. Red eventuellt med majsstärkelse utrört i vatten. Kompotten ska ha en halvfast konsistens.

Lägg kompotten i en smord form, ca 24 cm i diameter, och strö över smuldegen. Strö pärlsocker ovanpå.

Baka i varm ugn tills den är fint gyllenbrun, 20 - 25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.


Pajen på väg in i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar