Pajen på väg in i ugnen.
1 kg rabarber
2 dl strösocker
saft av 5 lime-frukter (riv skalet, för det behöver du i smuldegen!)
ev. majsstärkelse utrört i vatten
1/2 dl pärlsocker
Smuldeg:
150 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
finrivet skal av 5 lime-frukter
Sätt ugnen på 225C.
Smuldeg: Rör ihop smöret med socker, vetemjöl, havregryn och limeskal.
Ansa rabarbern och dela i mindre bitar. Koka ihop med socker och limesaft till en kompott. Red eventuellt med majsstärkelse utrört i vatten. Kompotten ska ha en halvfast konsistens.
Lägg kompotten i en smord form, ca 24 cm i diameter, och strö över smuldegen. Strö pärlsocker ovanpå.
Baka i varm ugn tills den är fint gyllenbrun, 20 - 25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.
Pajen på väg in i ugnen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar