En vanlig syn denna sommar när man kikat ut genom fönstret...
Vad passar väl bättre då än att baka lite bröd. Här har jag använt mig av Emmermjöl i bröddegen, men man kan byta ut det till vilken mjölsort man vill.
6 dl vatten, 37C
1/3 pkt jäst
1 msk sirap
1 dl havrekli
4 dl havregryn
2 tsk salt
2 dl Emmermjöl
2 dl hemvetemjöl
4 dl vetemjöl
2 msk olivolja
Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sirap, havrekli, havregryn, salt. Knåda in mjölet lite i taget. Knåda även in olivoljan.
Dela degen i två delar och lägg delarna i formar. Jag brukar klä mina formar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 2 timmar. Värm ugnen till 225C. Strö lite havregryn över bröden och grädda i ca 30 minuter eller tills bröden har fått fin färg och är genomgräddade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar