1 kg små nypotatisar
1 tsk salt i kokvattnet
1/2 brk kapris
50 g purjolök
en näve färska örter (t.ex. rucola, basilika, dragon, persilja timjan)
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrön
80 g pinjenötter
Sås:
1/2 dl olivolja
1/4 dl vit balsamvinäger
1 msk senap
2 tsk socker
1 1/2 tsk salt
Tvätta potatisen noga så att skalet lossnar och koka dem mjuka i saltat vatten. Överkoka inte. Strimla purjon och finhacka örterna.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Dela de varma potatisarna och blanda ihop med fröna. Häll till sist över såsen och blanda försiktigt runt. Smaka av. Servera t.ex. med fisk. Men passar även till kött eller korv.
Vi åt detta med ugnsstekt lax och mormors gurkor. Mumsfilibabba! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar